Ingredience
- jablka 3 kusy
- skořicový cukr 1 dávka
- mléko 0.5 šálku
- polohrubá mouka 3 lžíce
- moučkový cukr 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- vejce 1 kus
- rum 1 lžíce
- olej 1 kapka
- jahodový džem 1 balení
- měkký tvaroh 1 kus
- vanilkový cukr 1 balení
- skořice 1 špetka
- hozinky 1 hrst
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na silnější kolečka, posypeme skořicovým cukrem. Necháme chvíli odležet a mezitím si v mléce rozmícháme vejce, rum, cukr a sůl, přidáme mouku a vyšleháme postupně těsto, ve kterém obalíme odleželé a pocukrované plátky jablek. Ty potom usmažíme z obou stran dorůžova v rozpáleném oleji. Tvaroh smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem, přidáme umyté rozinky. Usmažená jablka položíme na teplý talíř a na každý plátek dáme kousek džemu a podáváme s tvarohem.
Zdroj: Smažená jablka s tvarohem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazena-jablka-s-tvarohem [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář