Suroviny
- krůtí prso
- 2 str. česneku
- 3 cibule
- hrst lišek
- 4 plátky šunky
- 4 plátky goudy
- mladý špenát
- smetana, mléko
- vejce, hladká mouka, strouhanka, prášek do pečiva, br. škrob
- máslo
- sůl, pepř
- olej
1/2 cibule najemno dáme na máslo a necháme zesklovatět. Přidáme 1,5 lžíce mouky, mícháme. Zalijeme 1 dcl mléka, trochou smetany. Provaříme, osolíme, přidáme mladý špenát a promícháme.
Lišky pokrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme plátky česneku a přidáme do bešamelu.
Krůtí prso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, přidáme plátek šunky a sýra. Na sýr dáme bešamel a opatrně zabalíme rolky. Obalíme v trojobalu. Do mouky přidáme trochu br. moučky a do strouhanky prášek do pečiva, aby byly rolky hodně křupavé. Pomalu smažíme na oleji.
Zdroj: SMAŽENÁ KRŮTÍ ROLKA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář