Suroviny
Na octový nálev:
- zelenina (mrkev, celer,petržel,květák apod.) 300 g
- pepř, bobkový list, nové koření
- prsa z perličky nebo z kuřete 4 kusy
- octový nálev (1/3 cukr, 2/3 voda, 1/3 ocet)
Na těstíčko:
- pivo 500 ml
- vařené brambory 250 g
- voda 150 ml
- kypřící prášek 1
- oregano, majoránka, petržel, šalvěj
Zeleninu zalijeme octovým nálevem. Ten si připravíme tak, že ingredience zavaříme společně s kořením.
Prsa opečeme z lehka, namarinujeme s bylinkami, obalíme v těstíčku a usmažíme. Podáváme s bramborovou kaší.
Zdroj: Smažená perlička v pivním těstíčku s marinovanou zeleninou; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/smazena-perlicka-v-pivnim-testicku-s-marinovanou-zeleninou [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář