4 porce
- 4 ks syrečků
- hladká mouka
- 200 ml podmáslí
- 40 g slunečnicového semínka
- sůl
- olej na smažení
Syrečky rozkrojíme na půl a obalíme je nejprve v mouce.
Z mouky, podmáslí, slunečnicového semínka a špetky soli vymícháme hustší těstíčko, do kterého namáčíme syrečky, obalíme ze všech stran a ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, smažíme dozlatova, po usmažení odkládáme na savý papír.
Podáváme se salátem a dipem (viz níže).
Čočkový salát
- 200 g vařené čočky
- 8 ředkviček
- 3 rajčata
- hrst plocholisté petržele
- 4 lžíce oleje
- 1 citron
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata na malé kousky, petrželku nasekáme.
Z oleje, citronové kůry a šťávy vymícháme hladkou emulzi, ochutíme solí a pepřem.
Vmícháme krájenou zeleninu, petrželku a studenou čočku.
Dip
- 200 g zakysané smetany
- výhonky hrášků
- bílé víno
- sůl
Smetanu promícháme s nasekanými výhonky hrášku, střikem bílého vína a špetkou soli.
Zdroj: Smažené syrečky v těstíčku s čočkovým salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1725-smazene-syrecky-v-testicku-s-cockovym-salatem/ [On-line 20.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář