Ingredience
- batáty 100 g
- kaštanová dýně hokkaidó 100 g
- tofu 100 g
- hraška (ochucená hracová směs) 100 ml
- olej 150 ml
- voda 150 ml
- kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel 1 dávka
- sůl 1 špetka
- dip (tofunéza) 150 g
- mexická pomazánka 50 g
- lahůdková cibulka 1 kus
- obilné mléko 1 dávka
1. Smaženky: Hrašku smícháme s vodou na těstíčko, zeleninu a tofu naporcujeme na kousky, které namáčíme v těstíčku. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Necháme okapat na sítku a přebytečný tuk odsajeme ubrouskem 2. Zeleninové picles si uděláme sami: Mrkev, celer a petržel nastrouháme, přidáme sůl (1% k množství zeleniny) a natlačíme do nádoby, aby byla zelenina ponořená pod vymačkanou šťávou. Zatížíme čistými kameny a necháme kvasit 2 – 3 dny.
3. Dip: Smícháme tofunézu , mexickou pomazánku a najemno nakrájenou cibulku. Konzistenci si zředíme podle potřeby ovesným nebo jiným obilným mlékem.
Zdroj: Smažienky trochu inak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazienky-trochu-inak [On-line 02.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář