Pro 4 osoby si připravíme:
- 1 cibuli
- 300 g hlávkového zelí
- 2 mrkve
- 250 g dýně
- 1 malý celer
- 16 malých brambor
- 1 celer
- 150 g cherry rajčátek
- 50 g másla
- 425 g sekaných rajčat z konzervy
- 1 kostku bujónu
- 2 lžíce naložených bílých fazolí
- Sůl, pepř
- 1 lžíci nasekané petrželky
- 1 lžíci nasekané cibulové natě
Cibuli a zelí rozkrájíme nahrubo, očištěnou mrkev na kolečka, dužinu dýně a oloupaný celer na větší kostičky. Brambory oškrábeme nebo oloupeme, cherry rajčátka opláchneme a přepůlíme.
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli spolu se zelím. Pak přidáme mrkev, celer, dýni a také je opečeme.
Zeleninu zalijeme sekanými rajčaty z konzervy a litrem vody. Přidáme brambory, kostku bujónu a vše vaříme, dokud brambory nezměknou.
Nakonec do směsi vmícháme přepůlená cherry rajčátka a sterilované fazole. Hotovou polévku podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme. Můžeme ji ozdobit nasekanou petrželkou a cibulkou.
Poslední tip, trik či komentář