Suroviny
- vanilový pudink (bez vaření) 1 ks
- smetana ke šlehání 2 ks
- ztužovač šlehačky 1 ks
- zakysaná smetana 2 ks
- cukr moučka 1 lžíce
- jahody 10 ks
- banán 3 ks
- lístky máty na ozdobu
Smetanu ke šlehání, pudink a ztužovač šlehačky rozšleháme. Poté vezmeme zakysanou smetanu, kterou promícháme s moučkovým cukrem a vytvoříme pěnu. Stejný postup zvolíme i na kakaovou verzi. Můžeme použít umělohmotné kelímky, kam pak tyto dva krémy vlijeme a střídavě prokládáme jahodami a banány. Hotový dezert dáme vychladit aspoň na hodinu do ledničky a před podáváním dozdobíme lístky máty. Podáváme.
Zdroj: Smetanovo kakaový mls; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smetanovo-kakaovy-mls [On-line 14.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář