reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní stehna s bílým a červeným zelím a domácími knedlíky

Suroviny

  • kachní stehno 5 ks
  • cibule 3 ks
  • zelené jablko 1 ks
  • červené zelí kysané 1 balení
  • hladká mouka na zahuštění dle potřeby
  • kmín
  • cukr
  • pepř
  • sůl

Houskový knedlík:

  • vlažné mléko 300 ml
  • sůl 1 lžička
  • polohrubá mouka 500 g
  • cukr 1 lžička
  • kvasnice 25 g
  • housky 2 ks

Bramborový knedlík:

  • brambory 800 g
  • vejce 1 ks
  • žloutek 1 ks
  • hladká mouka 150 g
  • hrubá krupice 100 g
  • sůl

Stehna důkladně očistíme. Maso osolíme, posypeme kmínem a přibližně 30 minut necháme při pokojové teplotě odležet. Oloupané cibule a jablko nakrájíme na drobné kostičky a rozprostřeme rovnoměrně na dno pekáče, navrch položíme očistěná stehna, podlijeme a necháme péct.

Na zelí si nakrájíme cibulku, kterou zpěníme na oleji, poté přidáme červené a bílé zelí, cukr, pepř a kmín a necháme dusit. Pak zelí zahustíme trochou mouky a dochutíme.

Na houskový knedlík v míse smícháme mouku, housku nakrájenou na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme kvasnice, špetku soli, cukru a promícháme. Zpracujeme na vláčné těsto. Mísu vysypeme moukou a přikryjeme utěrkou a necháme 30 – 45minut kynout. Poté těsto rozdělíme na dva válce, které dáme vařit do osolené vody na 17 minut. Uvařený houskový knedlík propícháme, aby „nespadnul“, a nakrájíme na plátky.

Bramborový knedlík: Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, celým vejcem, solí, krupicí a moukou vypracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučené vále zformujeme na dva válečky o průměru pěti centimetrů a zavaříme do vroucí osolené vody, kde necháme zvolna vařit 20 minut. Vařečkou opatrně nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily. Hotové knedlíky naporcujeme na plátky a podáváme s kachnou a zelím.

Zdroj: Kachní stehna s bílým a červeným zelím a domácími knedlíky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-stehna-s-bilym-cervenym-zelim-domacimi-knedliky  [On-line 14.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.