reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smetanový dezert s karamelem

  • 1 l smetany
  • 6 lžic cukru
  • 6 plátků želatiny

Krém

  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce smetany

Želatinu rozpustíme v misce s vodou. V kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem na teplotu 80˚C a nepřestáváme ji míchat metličkou. Připravíme si formu na menší chlebíček nebo jednotlivé formičky. Želatinu necháme rozpustit v horké smetaně. Směs nalijeme do formy a svěříme ji na šest hodin lednici. Pak nakrájíme dezert na plátky a naaranžujeme na talíř.

Pustíme se do horkého karamelového krému. Do kastrůlku dáme cukr a na slabším plameni jej rozpouštíme. Když začne bublat, zchladíme jej smetanou. Krém zůstane karamelově zbarvený a vláčný. Znovu jej proženeme metličkou. Na závěr jím přelijeme plátky smetanového dezertu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smetanovy-dezert-s-karamelem [on-line 20.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.