reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šneci, Caprese

Suroviny
Šneci:

  • listové těsto 1 ks
  • hořčice
  • plátkový tvrdý sýr
  • salám 100 g
  • šunka 100 g
  • niva 50 g
  • oblíbené koření
  • vejce 1 ks

Caprese:

  • rajčata 5 ks
  • mozzarella 2 ks
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • balsamico

Na šneky si nejprve rozválíme listové těsto, které potřeme slabou vrstvou hořčice, můžeme použít i osvědčené koření. Poklademe plátky sýra, šunky, oblíbeného salámu. Smotáme a nakrájíme na cca 1-2 cm široká kolečka, která klademe na pečicím papírem vyložený plech. Do středu každého šneka vložíme kousek nivy a můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na cca 170 stupňů do zlata (asi 20 minut).

Caprese: Rajčata omyjeme, nařežeme (ale nedořízneme!) na plátky. Do vzniklých zářezů vložíme na kolečka nakrájenou mozzarellu a lístky bazalky. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád, podává ještě pokapané balsamikem.

Zdroj: Šneci, Caprese; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sneci-caprese  [On-line 04.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.