Suroviny
Šneci:
- listové těsto 1 ks
- hořčice
- plátkový tvrdý sýr
- salám 100 g
- šunka 100 g
- niva 50 g
- oblíbené koření
- vejce 1 ks
Caprese:
- rajčata 5 ks
- mozzarella 2 ks
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- balsamico
Na šneky si nejprve rozválíme listové těsto, které potřeme slabou vrstvou hořčice, můžeme použít i osvědčené koření. Poklademe plátky sýra, šunky, oblíbeného salámu. Smotáme a nakrájíme na cca 1-2 cm široká kolečka, která klademe na pečicím papírem vyložený plech. Do středu každého šneka vložíme kousek nivy a můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na cca 170 stupňů do zlata (asi 20 minut).
Caprese: Rajčata omyjeme, nařežeme (ale nedořízneme!) na plátky. Do vzniklých zářezů vložíme na kolečka nakrájenou mozzarellu a lístky bazalky. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád, podává ještě pokapané balsamikem.
Zdroj: Šneci, Caprese; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sneci-caprese [On-line 04.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář