reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí zeleninová polévka s játrovou zavářkou

Suroviny

  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • kosti na vyvaření
  • nové koření
  • pepř
  • sůl
  • bobkový list
  • zelená petrželka
  • libeček

Játrová zavářka:

  • játra 250 g
  • vejce 1 ks
  • strouhanka dle potřeby
  • hladká mouka dle potřeby
  • oregano
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř

Do hrnce dáme studenou vodu, vložíme kosti a vaříme asi hodinu na mírném plameni (můžeme přidat nové koření, pepř a bobkový list). Poté vyndáme a obereme maso, které vložíme zpět do hrnce.

Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme do změknutí. Před podáváním Zavaříme pomocí haluškového síta do polévky játrovou zavářku. Můžeme ji koupit hotovou, nebo játra rozmixujeme se solí, pepřem, oreganem a petrželovou natí. Do směsi vmícháme vajíčko, přidáváme strouhanku, případně hladkou mouku, dokud nedostaneme požadovanou konzistenci, která bude hutná, ale půjde protlačit sítem. Povaříme asi pět minut v polévce a před podáváním polévku ještě osvěžíme zelenými bylinkami (petrželovou natí, libečkem apod.).

Zdroj: Domácí zeleninová polévka s játrovou zavářkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-zeleninova-polevka-s-jatrovou-zavarkou  [On-line 04.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.