Ingredience
- vepřové maso 1500 g
- šunka 300 g
- niva 200 g
- grilovací koření 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
třeboňské brambory:
- brambory 1 kg
- pórek 1 kus
1. Z vepřové kýty uděláme velký plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme grilovacím kořením. Na roládu poskládáme maso a plátky šunky a posypeme je nastrouhanou nebo pokrájenou Nivou. Roládu opatrně stáhneme potravinářským provázkem a dáme péct. Po nakrájení vzniknou „šneci“ s mozaikou.
2. Brambory oškrábeme či oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka, která opečeme na másle a přidáme do rozšťouchaných brambor. Porce poléváme výpekem z masa.
Zdroj: Šneci s třeboňskými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sneci-s-trebonskymi-bramborami [On-line 16.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář