Suroviny
- vepřová kýta 600 g
- listový špenát 200 g
- čínské či pekingské zelí 200 g
- pórek 100 g
- vejce 2
- máčený škrob 1 lžíce
- vývar 1 šálek
- wei-su nebo glutasol 1 lžička
- rýžové víno 2 lžíce
- světlá sójová omáčka 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- špetka hrubě mletého nového koření
- několik sušených chilli papriček
- špetka soli
- sádlo na smažení
Vepřovou kýtu nakrájejte na tenké plátky, smíchejte se solí, škrobem, vejci a nechte marinovat.
Ve woku zahřejte větší množství sádla, maso v něm krátce osmažte a sceďte.
Do woku dejte sádlo, přidejte na nudličky nakrájené zelí, špenát, pórek, šálek vývaru, wei-su, sójovou omáčku a žluté víno. Vše dobře promíchejte a krátce povařte. Potom přidejte maso, prohřejte a přendejte na zahřátou mísu a přelejte chilli olejem s papričkami.
Podávejte s rýží.
Zdroj: Šoei-Ču-Žou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/soei-cu-zou [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář