reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šoei-Ču-Žou

Suroviny

  • vepřová kýta 600 g
  • listový špenát 200 g
  • čínské či pekingské zelí 200 g
  • pórek 100 g
  • vejce 2
  • máčený škrob 1 lžíce
  • vývar 1 šálek
  • wei-su nebo glutasol 1 lžička
  • rýžové víno 2 lžíce
  • světlá sójová omáčka 1 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • cukr 1 lžička
  • špetka hrubě mletého nového koření
  • několik sušených chilli papriček
  • špetka soli
  • sádlo na smažení

Vepřovou kýtu nakrájejte na tenké plátky, smíchejte se solí, škrobem, vejci a nechte marinovat.
Ve woku zahřejte větší množství sádla, maso v něm krátce osmažte a sceďte.
Do woku dejte sádlo, přidejte na nudličky nakrájené zelí, špenát, pórek, šálek vývaru, wei-su, sójovou omáčku a žluté víno. Vše dobře promíchejte a krátce povařte. Potom přidejte maso, prohřejte a přendejte na zahřátou mísu a přelejte chilli olejem s papričkami.
Podávejte s rýží.

Zdroj: Šoei-Ču-Žou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/soei-cu-zou  [On-line 16.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.