Suroviny
- salátová okurka 1 ks
- zelená paprika 300 g
- rajčata 300 g
- cibule 1 ks
- balkánský sýr 250 g
- sůl špetka
- mletý pepř špetka
- olivový olej
Domácí bagety
- hladká mouka 1 hrnek
- kypřící prášek
- měkký tvaroh 1 vanička
- cibule 200 g
- anglická slanina 200 g
- sůl
Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriky rovněž, omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Necháme hodinu odležet. Pak jemně promícháme a bohatě posypeme strouhaným sýrem a podáváme s domácími bagetami.
Domácí bagety: Cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu s pokrájenou slaninou opečeme na pánvi, necháme vychladnout. Všechny ostatní ingredience smícháme dohromady, přidáme opečenou cibuli se slaninou, promícháme a necháme 30 minut odpočinout. Poté tvarujeme bagety a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C dozlatova.
Zdroj: Šopský salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sopsky-salat-2 [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář