reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sváteční hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Suroviny

  • petržel 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • přední hovězí maso 300 g
  • celer 1/4
  • cibule 2 ks
  • sušená pálivá paprička
  • domácí nudle
  • sůl
  • pepř
  • vejce 1 ks
  • strouhanka
  • olej 1 lžička
  • kuřecí játra 200 g
  • majoránka
  • česnek 6 stroužků
  • mletý černý pepř
  • sůl

Hovězí žebra opereme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté, ale neoloupané rozkrojené cibule, mrkev, petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření a malý kousek sušené pálivé papričky. Vše přivedeme k varu, sesbíráme pěnu a vaříme, až je maso měkké.
Mezitím si připravíme játrové knedlíčky: Kuřecí játra spolu s oloupaným česnekem rozetřeme. Přidáme vejce, olej, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Nakonec je zahustíme strouhankou.
Když je maso měkké, polévku přecedíme. Maso a zeleninu nakrájíme a dáme zpět do vývaru. Ve vývaru zavaříme játrové knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou, a vlasové nudle. Vaříme asi 10 minut. Játrové knedlíčky a nudle můžeme zavařit samostatně ve vroucí vodě. Sváteční hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme hodně horkou.

Zdroj: Sváteční hovězí polévka s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatecni-hovezi-polevka-s-jatrovymi-knedlicky  [On-line 17.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.