Suroviny:
- 4 zralé červené papriky
- jádřince z rajčat
- tabasco
- želatina
- petrželka
- bazalka
- cukr
- voda
- olivový olej
- sůl
pepřV kastrůlku si připravte cukrový sirup: smíchejte vodu a cukr 1:1 a přiveďte k varu. Papriky pokapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezčerná. Pak upečené papriky vložte do igelitového pytlíku, nechte spařit a sundejte slupky. Nasekejte je, pokapejte tabascem, osolte a rozmixujte.
Potom zalijte stejným množstvím cukrového sirupu. Směs vložte do stroje na zmrzlinu a nechte zmrazit.
Jádřince z rajčat osolte a opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Pak vložte želatinu, kterou jste rozpustili ve vodě a zahřáli. Promíchejte, vložte do talíře, navrch dejte lžíci zmrzliny a ozdobte lístky bazalky.
Zdroj: SORBET Z ČERVENÝCH PAPRIK; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář