reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šoulet s uzeným bůčkem

Suroviny na šoulet:

  • 200 g sušeného hrachu
  • 200 g celých ječných krup
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule, pokrájené najemno
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 800 g uzeného boku vcelku, bez kosti
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru

Hrách si namočte den předem do studené vody, aby nabobtnal. Kroupy namočte na 4 hodiny. V den přípravy šouletu vyměňte vodu a hrách uvařte doměkka v dvojnásobném množství čisté vody, v druhém hrnci si uvařte stejně kroupy. Když je obojí měkké, slijte vodu a kroupy propláchněte od šlemu.

V jednom z hrnců hrách a kroupy smíchejte. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř a zázvor. Na jedné lžíci sádla opečte nakrájené cibule do sklovita a vmíchejte ji do směsi.

Troubu si rozpalte na 180°C. Pekáč vymažte zbylým sádlem a dejte do něj směs na šoulet. Bůček nakrájejte na plátky silné 1 – 1,5 cm a naklaďte je nahoru na šoulet. Dejte na 20 minut do trouby. Šoulet se vám lehce zapeče a šťáva vypečená z bůčku ho krásně ochutí.

Ozdobte bylinkami a podávejte se salátem.

Zdroj: Šoulet s uzeným bůčkem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-jeji-masopustni-recepty  [On-line 22.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.