Suroviny
- sladké brambory 750 g
- máslo 25 g
- cibule 1 ks
- hruška 1 ks
- zeleninový nebo kuřecí vývar 750 ml
- smetana 250 ml
- máta
Batáty i hrušku si nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Na slabším plameni roztopíme máslo, přidáme cibulku a asi tři minuty restujeme. Pak přidáme pokrájené brambory a hrušku a stále mícháme další dvě minuty. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut, dokud brambory nezměknou. Pak rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a až na talíři dochutíme a ozdobíme pokrájenými lístky máty.
Zdroj: Soupe de patates douces a la poire; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/soupe-de-patates-douces-la-poire [On-line 06.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář