4 porce
- 80 dkg svíčkové
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 dl koňaku
- 15 dkg rajčatového protlaku
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 2 polévkové lžíce worchesterové omáčky
- 1 polévková lžíce červené mleté papriky
- sůl
- pepř
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na oleji a přihodíme maso nakrájené na silnější nudličky. Maso na cibulce opékáme tak dlouho, dokud nezíská bílou barvu, potom ho osolíme, opepříme, podlijeme koňakem a pod pokličkou dále dusíme.
Až bude maso napůl hotové, přidáme rajčatový protlak, worchesterovou omáčku a přisypeme červenou mletou papriku. Vaříme tak dlouho, dokud maso zcela nezměkne a šťáva nezhoustne.
Podáváme s noky a okurkovým nebo hlávkovým salátem.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3564
Poslední tip, trik či komentář