reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Soutěž o nejlepší recept – Svíčkové řezy na koňaku à la Nemeskéri

4 porce

  • 80 dkg svíčkové
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 dl koňaku
  • 15 dkg rajčatového protlaku
  • 2 polévkové lžíce kečupu
  • 2 polévkové lžíce worchesterové omáčky
  • 1 polévková lžíce červené mleté papriky
  • sůl
  • pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na oleji a přihodíme maso nakrájené na silnější nudličky. Maso na cibulce opékáme tak dlouho, dokud nezíská bílou barvu, potom ho osolíme, opepříme, podlijeme koňakem a pod pokličkou dále dusíme.

Až bude maso napůl hotové, přidáme rajčatový protlak, worchesterovou omáčku a přisypeme červenou mletou papriku. Vaříme tak dlouho, dokud maso zcela nezměkne a šťáva nezhoustne.

Podáváme s noky a okurkovým nebo hlávkovým salátem.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3564

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.