Suroviny
- špagety 2 balení
- kečup 1 l
- rajský protlak 2 ks
- česnek 3-8 stroužků
- mleté hovězí maso 500 g
- tvaroh 1/2 kelímku
- mléko 750 ml
- vanilkový pudink 2 sáčky
- čerstvá rajčata 4 ks
- koření na mleté maso
- italské koření na špagety
- bazalka
- cukr 1 špetka
- olej
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr k podávání
Na lžíci oleje necháme chvilku osmažit mleté maso. Až zšedne, přidáme česnek a trochu koření a dobře promícháme.
Přidáme kečup, protlak a na závěr i rajčata nakrájená na kostičky. Provaříme na středním ohni. Dochutíme podle potřeby, můžeme osladit cukrem.
Mezitím si vedle ve větším množství osolené vody uvaříme špagety podle návodu, scedíme a těstoviny podáváme s omáčkou a nastrouhaným sýrem.
Zdroj: Špagety a la „LILEK“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spagety-la-lilek [On-line 01.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář