Suroviny
- bezvaječné špagety 400 g
- mušle slávky 500 g
- panenský olivový olej 4 lžíce
- máslo 50 g
- zelená cibulka 1 kus
- chilli paprička 1 kus
- česnek 2 stroužky
- kvalitní suché bílé víno 150 ml
- listová petržel hrst
- čerstvý mletý pepř, sůl
V hrnci rozehřejeme olivový olej, máslo, přidáme nasekanou šalotku, česnek a chilli papričku, necháme zpěnit, pak přidáme bílé víno, sůl, pepř a mušle, přiklopíme a vaříme asi 2 minuty, dokud se tekutina částečně neodpaří a mušle neotevřou.
Mezitím uvaříme špagety al dente.
Špagety vsypeme do omáčky a podáváme s dílky citrónu. Nakonec přidáme nasekanou petržel.
Zdroj: Špagety s mušlemi; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/spagety-s-muslemi [On-line 24.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář