Ingredience
- špagety 700 g
- žloutek 8 kusů
- strouhaný parmazán 200 g
- slanina nebo pancetta 300 g
- olivový olej 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
- petrželka 1 dávka
1. Špagety uvaříme v osolené na stupeň al dente. Mezitím na trošce oleje osmahneme česnek a na kostky nakrájenou slaninu. V momentě, kdy česnek zhnědne, je třeba ho vyndat.
2. Na pánev k vypečené slanině přidáme vařené špagety a vše promícháme. Vypneme plamen.
3. Mezitím v misce smícháme žloutky s nastrouhaným parmazánem a přidáme pepř s trochou vody ze špaget.
4. Vzniklou omáčku vlijeme na stále teplou pánev ke špagetám a promícháme. Servírujeme posypané petrželkou a hoblinkami parmazánu.
Zdroj: Spaghetti carbonara; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spaghetti-carbonara [On-line 15.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář