Plněná jehněčí kýta po toskánsku
(4 porce)
- 1,2 kg vykoštěné jehněčí kýty
- 2 stroužky česneku
- hovězí vývar
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 nohy řapíkatého celeru
- 2 hrsti střídky z veky
- 250 g salsiccii
- 2 dl bílého vína
- 1 vejce
- petrželka
- rozmarýn
- šalvěj
- 40 g másla
- olej extra virgin
- sůl, pepř
V pánvi na olivovém oleji si připravíme základ k naplnění masa – orestujeme jednu cibulku, mrkev a řapíkatý celer nakrájený na kostičky. Přidáme salsicciu, po chvilce restování směs vypneme a necháme vychladnout. Mezitím maso naklepeme, abychom získali velkou plochu, zasypeme nasekanými bylinkami (petrželka, rozmarýn, šalvěj), osolíme a opepříme, přidáme nasekaný česnek. Střídku z veky namočíme do mléka, vyždímáme a promícháme s vychladlou směsí, do které přidáme ještě celé vejce. Tím potřeme jehněčí a zabalíme, svážeme provázkem.
Takto připravené maso orestujeme na dalším základu (cibule, mrkev, řapíkatý celer na kostičky). Jakmile se maso zatáhne, zalijeme ho vínem a po vypaření alkoholu hovězím vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit alespoň hodinu.
Po uplynulé době maso vyjmeme a omáčku propasírujeme, přidáme do ní kousek másla, aby byla více krémovitá.
Podáváme s pečivem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Spalla-d-agnello-farcita-alla-Toscana/
Poslední tip, trik či komentář