Suroviny:
- španělská šunka
- vejce
- brambory ratté
- cherry rajčata
- kachní sádlo
- vývar
- šafrán
- petrželka
- olivový
- olej
- sůl
- pepř
V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.
V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.
Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.
Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.
Zdroj: ŠPANĚLSKÁ VARIANTA NA ŠUNKU S VEJCI; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-muze [On-line 14.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář