reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělské ptáčky na smetaně s domácím knedlíkem

 

Na ptáčky

  • 5 plátků zadního hovězího
  • 100 g anglické slaniny
  • 5 kyselých okurek
  • 3 lžíce hořčice
  • 2 cibule
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • 1 smetana na šlehání
  • 2 lžíce polohrubé mouky

Knedlíky

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 vajíčka
  • 1 droždí
  • 1 neochucená minerálka

Hovězí plátky naklepeme, potřeme hořčicí a dáme na ně drobně nasekanou cibuli. Vše opepříme. Anglickou slaninu a okurku nařežeme na proužky, které naskládáme na plátky. Vše opatrně zarolujeme.

V hrnci na másle zpěníme nahrubo nasekanou cibuli. Na ni dáme ptáčky, které ze všech stran orestujeme. Teprve pak na maso nalijeme hovězí vývar. Se zbytkem hořčice necháme podusit. Když jsou ptáčky měkké, vyndáme je na mísu a doděláme omáčku. Smetanu na šlehání rozmícháme s polohrubou moukou a scezenou šťávou z masa, povaříme a v omáčce prohřejeme ptáčky.

Během dušení připravíme knedlíky. Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme v ní důlek, dáme do něj droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vajíčka, osolíme a s vlažnou minerálkou zaděláme těsto, které necháme kynout. Po vykynutí vyválíme dva knedlíky, které vaříme dvacet minut v páře.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelske-ptacky-na-smetane-s-domacim-knedlikem [On-line 7.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.