Ingredience:
- 1 kg hovězího masa zadní
- 3 cibule
- 2 párky
- kousek špeku
- 2 vajíčka (uvařená natvrdo)
- kyselé okurky (počet dle velikosti)
- plnotučná hořčice dle chuti
- instantní tmavá jíška dle potřeby
- sůl a pepř
Hovězí maso nakrájíme na 5 plátků, které naklepeme a potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Začneme plnit: na každý plátek dáme kousek vajíčka, párek, okurku a kousek špeku. Ptáčky smotáme a obtočíme nití.
Nakrájíme si nadrobno cibuli, dáme na olej nebo sádlo a necháme zesklovatět. Ptáčky nechám na cibulovém základu zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme přikryté do trouby, kde pečeme při 180 až 200 stupních asi 2 až 2 a půl hodiny doměkka. Když maso změkne, závitky vyndáme a rozmotáme.
Doděláme si omáčku, pokud je potřeba přilijeme vodu, vsypeme hotovou jíšku a necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Podáváme s dušenou rýží.
Zdroj: Španělské ptáčky s rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelske-ptacky-s-ryzi [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář