Ingredience
- Hladká mouka
- Sůl
- Mléko
- Vejce
- Máslo
- Sádlo
- Cibule
- Houby
- Majoránka
V misce si rozkvedláme 2 vejce, kostičku másla a mléko. Přisypeme mouku, sůl a znovu promícháme. Poté budeme těsto protlačovat přes síto s většími dírami do vroucí vody. Až špecle vyplavou, povaříme je ještě 40 sekund. Poté je vhodíme do studené vody, aby se neslepily. Vyndáme je a promastíme sádlem. Nasekáme si houby a majoránku. Zvlášť si nadrobno nasekáme cibuli. Rozžhavíme si pánev a na ní si rozpustíme sádlo. Začínáme smažit cibuli. Až zesklovatí, přidáme houby a kostičku másla. Pak přidáme ještě špecle, osolíme, opepříme. A nakonec vsypeme majoránku.
Zdroj: Špecle s majoránkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1909-specle-s-majorankou/ [On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář