Ingredience pro přípravu receptu:
- 1 l – zeleninový vývar
- 1 balení – mražené špenátové listy
- 1 kus – pórek
- 50 ml – olivový olej
- 200 ml – smetana na vaření
- 40 g – nastrouhaný parmezán
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – čerstvě namletý pepř
- osmažené kostičky chleba k podávání
Očistěte si pórek, odkrojte povadlé části a zbytek nakrájejte na kolečka. Do širšího hrnce dejte olej a pórek na něm orestujte.
Přidejte litr zeleninového vývaru a nechte ho pár minut provařit.
Do vývaru přidejte 4 kostky mražených špenátových listů a opět krátce povařte.
Polévku sundejte z plamene a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, promíchejte, osolte, opepřete a ještě tři minuty provařte nad plamenem.
Hotovou polévku podávejte ozdobenou čerstvě nastrouhaným parmezánem a osmaženými kostičkami chleba.
Zdroj: Špenátová polévka s parmazánem a krutony; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/spenatova-polevka-s-parmazanem-a-krutony.html [On-line 29.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář