Ingredience
na roládu:
- mražený špenát 1 balení
- hrubá mouka 3 lžíce
- žloutky 3 kusy
- sůl 1 kus
- sníh ze tří bílků 1 dávka
na sýrovou omáčku:
- smetana na šlehání 250 ml
- tavený sýr 1 dávka
- niva 100 g
1. Špenát necháme rozmrazit, přidáme mouku, žloutky, sůl. Řádně vymícháme a nakonec lehce vmícháme sníh. Hmotu rozetřeme na pečící papír a pečeme při 160°C asi 10 minut, až je roláda na povrchu zlatavě hnědá. Mezitím si usmažíme vejce a potřeme jimi roládu. Pak ji stočíme tak, že papír zůstane na stole.
2. Na omáčku dáme do hrnce šlehačku, přidáme tavený sýr a rozdrobenou nivu. Za stálého míchání vše necháme rozpustit.
Zdroj: Špenátová roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatova-rolada [On-line 09.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář