reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátové krůtí karbanátky s noky

  • mleté krůtí maso 600 g
  • sekaný špenát 1 balení
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • sůl 1 lžička
  • mletý pepř 1 špetka
  • česnek na jemno nakrájený 2 stroužky
  • 1 žemle namočená v mléce
  • parmazán nebo jiný tvrdý sýr 2 lžíce

Sýrová omáčka

  • olivový olej 3 lžíce
  • mouka 2 lžíce
  • voda nebo vývar 250 ml
  • mléko 250 ml
  • sůl 1 špetka
  • výrazný nastrouhaný sýr 200 g
  • zelená petržel 1 snítka
  • muškát 1 špetka

Příloha

  • bramborové noky 1 balení
  • máslo 1 lžíce
  • cherry rajčata 250 g

Špenát uvaříme a přebytečnou vodu vyždímáme. Společně se špenátem vytvoříme s ostatními ingrediencemi masovou hmotu, z níž si uhněteme 12 až 15 stejných karbanátků, které vložíme na vymaštěný plech a pečeme v troubě 30 minut při teplotě 220°C.

Na omáčku si uděláme jíšku z olivového oleje a mouky. Přidáme mléko a vodu (vývar) a poté nastrouhaný sýr. Mícháme, až zhoustne, ochutíme muškátovým květem. Omáčku při servírování nalijeme na karbanátky a posypeme petrželkou.

Balení hotových noků vysypeme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Vodu slijeme, noky promastíme kouskem másla, osolíme a nakonec k nim vmícháme rajčata.

Zdroj: Špenátové krůtí karbanátky s noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatove-kruti-karbanatky [On-line 7.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.