- mleté krůtí maso 600 g
- sekaný špenát 1 balení
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl 1 lžička
- mletý pepř 1 špetka
- česnek na jemno nakrájený 2 stroužky
- 1 žemle namočená v mléce
- parmazán nebo jiný tvrdý sýr 2 lžíce
Sýrová omáčka
- olivový olej 3 lžíce
- mouka 2 lžíce
- voda nebo vývar 250 ml
- mléko 250 ml
- sůl 1 špetka
- výrazný nastrouhaný sýr 200 g
- zelená petržel 1 snítka
- muškát 1 špetka
Příloha
- bramborové noky 1 balení
- máslo 1 lžíce
- cherry rajčata 250 g
Špenát uvaříme a přebytečnou vodu vyždímáme. Společně se špenátem vytvoříme s ostatními ingrediencemi masovou hmotu, z níž si uhněteme 12 až 15 stejných karbanátků, které vložíme na vymaštěný plech a pečeme v troubě 30 minut při teplotě 220°C.
Na omáčku si uděláme jíšku z olivového oleje a mouky. Přidáme mléko a vodu (vývar) a poté nastrouhaný sýr. Mícháme, až zhoustne, ochutíme muškátovým květem. Omáčku při servírování nalijeme na karbanátky a posypeme petrželkou.
Balení hotových noků vysypeme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Vodu slijeme, noky promastíme kouskem másla, osolíme a nakonec k nim vmícháme rajčata.
Zdroj: Špenátové krůtí karbanátky s noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatove-kruti-karbanatky [On-line 7.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář