reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový krém s lososem

Ingredience

  • listový špenát 650 g
  • hladká mouka 3 lžíce
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • vývar (hovězí nebo zeleninový) 1 l
  • cibule 1 kus
  • máslo 1 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

k podávání:

  • toustový chléb 5 dávek
  • uzený losos 50 g

1. Cibulku nakrájíme najemno, zpěníme v hrnci na másle a oleji, zaprášíme dvěma lžícemi mouky a chvíli opékáme. Jíšku zalíváme vařícím vývarem a vše mícháme metličkou. Pozor! Prská to, ale neudělají se tak hrudky.

2. Do vývaru přidáme špenát a vaříme asi dvacet minut. Potom polévku ponorným mixérem rozmixujeme, vrátíme na sporák, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a zjemníme smetanou. Podle toho, jak se zdá polévka hustá či řídká, přilijeme buď smetanu, nebo smetanu s rozkvedlanou zbylou lžící mouky. V tom případě ještě polévku asi deset minut povaříme, aby se mouka provařila.

3. Podáváme s toasty a kousky uzeného lososa.

Zdroj: Špenátový krém s lososem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatovy-krem-s-lososem [On-line 15.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.