reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový krém se zastřeným vejcem

Suroviny

  • pepř
  • česnek 1 stroužek
  • hladká mouka 4 lžíce
  • listový špenát 200 g
  • zeleninový vývar 200 ml
  • máslo 20 g
  • smetana 50 ml
  • zakysaná smetana
  • vejce 1 ks
  • máta 2 lístky
  • sůl

Na másle necháme zpěnit česnek, přidáme hladkou mouku, zalejeme zeleninovým vývarem, přidáme špenát a 10 až 15 minut povaříme. Mezitím si v hrnci přivedeme k varu octovou vodu, ve které si uděláme zastřené vejce (můžeme pomocí víru nebo naběračky). Když je špenát uvařený, polévku pomocí tyčového mixéru rozmixujeme, osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Podáváme s nokem ze zakysané smetany a s najemno nakrájenou mátou.

Zdroj: Špenátový krém se zastřeným vejcem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatovy-krem-se-zastrenym-vejcem  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.