reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špica špízky, pečivo

  • 1 žlutý meloun
  • 80 g švarcvaldské šunky
  • 200 g mozzarelly
  • 200 g cherry rajčátek
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl

Pečivo

  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 100 g tuku
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • ½ čerstvého droždí

Meloun očistíme a nakrájíme na kostičky, které balíme v šunce a napichujeme na špíz. Pokračujeme, dokud není špíz plný.

Na druhý špíz střídavě dáváme rajčátko a mozzarellu. Vše nakonec přelijeme olivovým olejem, posypeme jemně nasekanou čerstvou bazalkou a osolíme.

Těsto po vykynutí propracujeme, umotáme houstičky a pečeme  na 180 °C 15 až 20 minut. Popřípadě můžeme nechat smíchat a nakynout v domácí pekárně. Těsto  z pekárny vyndáváme opatrně, ať se nezdrcne, prohněteme a několik minut necháme odpočinout.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tuzemska-stouchana-buchta [on-line 1.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.