- 1 žlutý meloun
- 80 g švarcvaldské šunky
- 200 g mozzarelly
- 200 g cherry rajčátek
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl
Pečivo
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g tuku
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- ½ čerstvého droždí
Meloun očistíme a nakrájíme na kostičky, které balíme v šunce a napichujeme na špíz. Pokračujeme, dokud není špíz plný.
Na druhý špíz střídavě dáváme rajčátko a mozzarellu. Vše nakonec přelijeme olivovým olejem, posypeme jemně nasekanou čerstvou bazalkou a osolíme.
Těsto po vykynutí propracujeme, umotáme houstičky a pečeme na 180 °C 15 až 20 minut. Popřípadě můžeme nechat smíchat a nakynout v domácí pekárně. Těsto z pekárny vyndáváme opatrně, ať se nezdrcne, prohněteme a několik minut necháme odpočinout.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tuzemska-stouchana-buchta [on-line 1.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář