Suroviny
- žlutý meloun 1 ks
- menší rajčata 5 ks
- olivový olej 1 panák
- cukr 1 špetka
- menší mozzarella 3 ks
- parmský šunka 100 g
Na bagetky:
- polohrubá mouka 2 hrnky
- clebová mouka 1 hrnek
- vejce 1 ks
- droždí 1 ks
- sůl
- kmín
- světlé pivo 1 hrnek
Špízy: Každému dáme na špejli kousky melounu, naaranžované parmské šunky, plátek mozzarelly a čtvrtky (půlky) rajčete. Podáváme zakapané olejem a stroškou oblíbeného dresinku.
Na bagetky lehce osolíme mouku a uděláme do ní důlek. Ohřejeme pivo, které nalijeme do mouky, poté přidáme droždí, špetku cukru, žloutek a olej. Těsto necháme 45 minut kynout. Až těsto vykyne, vytvarujeme bagetky, které klademe na pečicí papír na plech. Potřeme je žloutkem, pokmínujeme, posypeme hrubou solí a dáme péct.
Zdroj: Špíz se sladkým melounem, pršutem, rajčaty a mozzarellou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spiz-se-sladkym-melounem-prsutem-rajcaty-mozzarellou [On-line 01.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář