4–6 porcí
- ½ kg hovězího mletého masa
- ½ kg vepřového mletého masa (30 % tuku)
- 2 cibule
- 50 ml oleje
- svazek koriandru
- 2 čerstvé chilli papričky
- 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 3−4 lžíce ústřicové omáčky
- 1 vejce
- sůl
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji dozlatova.
V míse důkladně smícháme mletá masa s připravenou cibulí, trochou oleje, sekaným koriandrem, chilli nakrájeným na malé kostičky, čerstvým zázvorem, ústřicovou omáčkou, vejcem, ochutíme solí a necháme chvíli odležet.
Směs rozdělíme na osm stejných kousků, z nichž vytvoříme silnější válečky, které napíchneme na špejle. Vložíme do grilu, jehož rošt jsme potřeli olejem nebo kouskem špeku, a pečeme ze všech stran. Podáváme se salátem a pečivem.
salát s dresinkem z rybí omáčky a majonézy
- 1 římský salát
- 2 stroužky česneku
- šťáva z jednoho citronu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 60 g majonézy
Z drceného česneku, citronové šťávy, rybí omáčky, hnědého cukru a majonézy vymícháme dresink, jímž pokapeme na tenké proužky nakrájené listy římského salátu.
Zdroj: Špízy z mletého masa s koriandrem, chilli a zázvorem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1085 [On-line 23.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář