reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná bylinková sekaná s vepřovými játry

6−8 porcí

  • 1 kg mleté vepřové plece
  • snítka saturejky
  • snítka petrželky
  • snítka majoránky
  • snítka oregana
  • snítka tymiánu
  • 1 lžička kmínu
  • 4 cl koňaku

 

  • 200 g vepřových jater
  • 50 g sádla
  • 2 svazky jarní cibulky
  • 8 stroužků česneku
  • 2 starší housky
  • 1,5 dl mléka
  • 2 žloutky
  • mletý pepř
  • sůl

Na sádle opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme nasekaný česnek a kostky očištěných jater. Do směsi natrháme housku a akápneme mlékem.

Když houska nasákne, přidáme žloutky, vše smícháme s mletým masem a sekanými bylinkami, kmínem a koňakem. Ze směsi vytvarujeme tvar sekané a pečeme na grilovém tácku dozlatova. Zprvu pečeme při vyšší teplotě, dopékáme na nižší výkon grilu.

salát s hořčicovým dresinkem

  • 300 g ředkviček
  • 300 g kedlubny
  • 300 g karotky
  • 100 g mladého hrášku
  • 100 g hořčice
  • 50 ml oleje
  • muškátový květ
  • 1 svazek pažitky
  • mletý pepř
  • sůl

Čerstvou zeleninu nakrájíme na malé kusy libovolného tvaru a smícháme s dresinkem, který připravíme vymícháním hořčice a oleje se špetkou muškátového květu, mletého pepře, soli a nakrájenou pažitkou.

Zdroj: Grilovaná bylinková sekaná s vepřovými játry; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1086 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.