reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí carpaccio

Na 4 porce potřebujeme:

  • 300 g srnčího hřbetu,
  • sůl, pepř,
  • olivový olej

Omáčka:

  • 200 ml portského vína,
  • 1 lžíce cukru

Příloha:

  • směs listových salátů,
  • malinový ocet,
  • piniové oříšky,
  • parmezán strouhaný

Maso nakrájíme na velice slabé plátky. Na pracovní desku rozložíme silnější fresh-folii a na ni plátky plátky masa. Osolíme, opepříme a pokapeme je olivovým olejem. Zakryjeme druhým kusem folie a rukou rozklepeme na téměř průsvitné plátky.

V hrnci svaříme portské víno s cukrem na hustý sirup.
Připravíme listovobylinkový salát, který ochutíme malinovým octem.

Na talíř poskládáme plátky masa. Ozdobíme salátem. Pokapeme svařeným portským vínem, posypeme piniovými oříšky a obložíme parmezánovými lupínky.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/srnci-carpaccio-12-12-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.