Na 4 porce potřebujeme:
- 300 g srnčího hřbetu,
- sůl, pepř,
- olivový olej
Omáčka:
- 200 ml portského vína,
- 1 lžíce cukru
Příloha:
- směs listových salátů,
- malinový ocet,
- piniové oříšky,
- parmezán strouhaný
Maso nakrájíme na velice slabé plátky. Na pracovní desku rozložíme silnější fresh-folii a na ni plátky plátky masa. Osolíme, opepříme a pokapeme je olivovým olejem. Zakryjeme druhým kusem folie a rukou rozklepeme na téměř průsvitné plátky.
V hrnci svaříme portské víno s cukrem na hustý sirup.
Připravíme listovobylinkový salát, který ochutíme malinovým octem.
Na talíř poskládáme plátky masa. Ozdobíme salátem. Pokapeme svařeným portským vínem, posypeme piniovými oříšky a obložíme parmezánovými lupínky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/srnci-carpaccio-12-12-2009.html
Poslední tip, trik či komentář