reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí guláš

Ingredience
marináda:

  • stolní olej 200 ml
  • česnek 3 stroužky
  • sůl 1 lžíce
  • pepř 1 lžička
  • mletý jalovec 3 špetky
  • jalovec 1 snítka
  • nové koření 6 kuliček
  • bobkový list 4 kusy

guláš:

  • srnčí kýta 1200 g
  • střední cibule, najemno nakrájená 4 kusy
  • sladká mletá červená paprika 4 sáčky
  • mletý kmín 1 lžička
  • střední konzerva rajčatového protlaku 1 kus
  • srnčí vývar z kostí 4 l
  • sádlo 3 lžíce
  • stolní olej 200 ml
  • na zahuštění:
  • hladká mouka 3 lžíce
  • solamyl 1 lžíce

houskový knedlík:

  • droždí 1 kostka
  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka 400 g
  • hrubá mouka 200 g
  • rohlík, nakrájený na kostky 2 kusy
  • strouhanka 1 dávka

1. Srnčí na guláš si nakrájíme na větší kostky a naložíme do marinády.

2. Na sádle a oleji podusíme cibuli, odstavíme, přidáme mletou papriku, kmín, protlak a maso. Jemně orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak guláš přecedíme, maso dáme do misky a šťávu zahustíme hladkou moukou s trochou solamylu ve čtvrtlitru vody. Guláš ještě aspoň dalších 20 minut povaříme, dochutíme a odstavíme.

3. Knedlík: Do misky dáme hrubou mouku, větší část polohrubé mouky, přidáme vejce, droždí a vlažnou vodu (250 ml) se solí a špetkou cukru. Uděláme hustší těsto, zbytek mouky postupně přidáváme, které necháme chvilku vykynout. Pak přimísíme nakrájené rohlíky a necháme kynout hodinu. Z těsta vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v horké osolené vodě asi 20-25 minut podle velikosti. Po deseti minutách knedlík otočíme a dovaříme. Zda je hotový, zjistíme, když knedlík propíchneme špejlí. Uvařený knedlík se nelepí. Pak ho ještě pomastíme a obalíme ve strouhance.

Zdroj: Srnčí guláš; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srnci-gulas [On-line 12.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.