Suroviny:
- srnčí hřbet
- sluka lesní
- cibule
- povidla
- hroznové víno
- jablko
- červené víno
- divoké rozvařené brusinky
- sůl
- cukr
- med
- kančí sádlo
- jalovec, divoké brusinky, jeřabiny
- lektvar (červené víno, švestky, jablka, bylinky, skořice, hřebíček)
Hřbet nařízneme, lehce prosolíme a ocukrujeme.
Na pánev dáme kančí sádlo a zprudka opečeme, do sluky vložíme jablko, rozmarýn a přidáme ji zabalenou v pergamenu k srnčímu. Do pekáče dáme srnčí, sluku, jalovec, divokou brusinku, jablko na kostky. Pečeme na 200°C, stáhneme na 150°C.
Připravíme omáčku. Do hrnce dáme kančí sádlo, jeřabiny, cukr, cibuli a necháme zkaramelizovat, přidáme povidla, zalijeme lektvarem, přisolíme.
Na mísu dáme omáčku, srnčí, sos z pekáče s jablky, sluku, přelijeme medem a ozdobíme hroznovým vínem a brusinkami. Podáváme s nočky.
Zdroj: SRNČÍ HŘBET NA VÍNĚ S LESNÍ SLUKOU DLE KARLA IV.; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 07.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář