reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SRNČÍ HŘBET NA VÍNĚ S LESNÍ SLUKOU DLE KARLA IV.

Suroviny:

  • srnčí hřbet
  • sluka lesní
  • cibule
  • povidla
  • hroznové víno
  • jablko
  • červené víno
  • divoké rozvařené brusinky
  • sůl
  • cukr
  • med
  • kančí sádlo
  • jalovec, divoké brusinky, jeřabiny
  • lektvar (červené víno, švestky, jablka, bylinky, skořice, hřebíček)

Hřbet nařízneme, lehce prosolíme a ocukrujeme.
Na pánev dáme kančí sádlo a zprudka opečeme, do sluky vložíme jablko, rozmarýn a přidáme ji zabalenou v pergamenu k srnčímu. Do pekáče dáme srnčí, sluku, jalovec, divokou brusinku, jablko na kostky. Pečeme na 200°C, stáhneme na 150°C.
Připravíme omáčku. Do hrnce dáme kančí sádlo, jeřabiny, cukr, cibuli a necháme zkaramelizovat, přidáme povidla, zalijeme lektvarem, přisolíme.
Na mísu dáme omáčku, srnčí, sos z pekáče s jablky, sluku, přelijeme medem a ozdobíme hroznovým vínem a brusinkami. Podáváme s nočky.

Zdroj: SRNČÍ HŘBET NA VÍNĚ S LESNÍ SLUKOU DLE KARLA IV.; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 07.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.