reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí hřbet s jahodovou omáčkou

Ingredience:

  • 150 g měkkého másla
  • 200 g cukru
  • 100 g čokolády na vaření
  • 6 žloutků
  • 150 g mletých loupaných mandlí
  • 100 g piškotové strouhanky
  • 6 bílků
  • 50 g mandlových kolíčků
  • 100 g čokoládové polevy
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Na omáčku:

  • asi 30 ks jahod
  • moučkový cukr
  • asi 5 ks mochyní na dozdobení

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu vyhřejeme na 190 stupňů. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Čokoládu nakrájíme na kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a přidáme do máslové pěny.

Postupně jeden po druhém přimícháme žloutky a mícháme 30 minut ručně nebo 5 minut šlehačem. Ušlehaná hmota musí být hodně napěněná. Nakonec přidáme mandle a piškotovou strouhanku. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka ho zamícháme do těsta. Dáme do formy a pečeme 40 až 50 minut na druhé příčce trouby odspodu. Upečený hřbet necháme vychladnout. Po celém povrchu zapícháme mandlové kolíčky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a silně a rovnoměrně polijeme srnčí hřbet. Po zaschnutí nakrájíme na plátky. Dále rozmixujeme jahody s moučkovým cukrem, ještě je protlačíme přes cedník, a tak vytvoříme jahodovou omáčku. Plátky hřbetu dáme na talíř, doplníme jahodovou omáčkou, dozdobíme a servírujeme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/welcome-brot [On-line 14.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.