reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí kýta na víně

Potřebujeme:

  • 1000 g srnčí kýty,
  • 750 ml hovězího nebo zvěřinového tmavého vývaru,
  • 200 g nakrájené kořenové zeleniny,
  • 100 g nakrájené cibule,
  • 50 g slaniny z divočáka,
  • 50 g másla,
  • 200 ml červeného vína,
  • 100 ml porto,
  • 2 PL povidel,
  • 2 lžičky cukru,
  • celý bobkový list,
  • nové koření, tymián, rozmarýn,
  • olej, sůl, černý pepř

Na přílohu:

  • houby, karlovarský knedlík

Kýtu prošpikujeme slaninou a okořeníme. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, vložíme kýtu a opékáme. Maso poté vyndáme. Do hrnce po kýtě vložíme nakrájenou zeleninu, cibuli a restujeme. Pak přidáme povidla a orestujeme. Poté přidáme víno a vyvaříme. Nasypeme divoké koření, tymián a rozmarýn, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Opět vložíme maso, zaklopíme a dáme dusit do trouby při 160 °C asi na 40 minut. Hotové maso vyjmeme z omáčky a tu propasírujeme. A následně servírujeme maso s omáčkou, dušenými houbami a knedlíkem.

Zdroj: Srnčí kýta na víně; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/srnci-kyta-na-vine-2-12-2014.html [On-line 03.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.