reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí na víně

Suroviny

  • srnčí plec 1 kg
  • uzená slanina 200 g
  • velká cibule 2
  • mrkev 4
  • česnek 4 stroužky
  • malé perlové cibulky 20
  • malé krémové žampiony 20
  • citron
  • kvalitní červené víno 750 ml
  • pepř 10 kuliček
  • nové koření 5 kuliček
  • Bouquet garni – bobkový list, petržel, rozmarýn, tymián, pórek, celer
  • listová petržel
  • olivový olej 150 ml
  • máslo 200 g
  • koňak 0,5 l
  • mouka 100 g

Maso očistěte a nakrájejte na kostky, cibuli a mrkev na hrubo.
Vložte do keramické mísy, zalijte kvalitním vínem, přidejte koření, citrónovou kůru a svazek bouquet garni. Nechte v ledničce namarinovat minimálně 6 hodin, nejlépe však přes noc do druhého dne.
Druhý den marinádu sceďte, maso a zeleninu vyberte, osušte a obalte v hladké mouce smíchané se solí a pepřem. V hrnci opečte na kostičky nakrájenou slaninu, vyjměte, přidejte olej a zprudka opečte maso ze všech stran. Přidejte koňak, zapalte ho a nechte alkohol vyhořet.
Maso vyjměte a ve výpeku opečte zeleninu z marinády. Maso vráťte zpět, přidejte víno z marinády, přikryjte poklicí a nechte na velmi mírném plameni dusit až do úplného změknutí masa. Měkké maso vyjměte, šťávu zredukujte a zjemněte máslem.
Mezitím na másle opečte cibulky a žampiony a před podáváním je vložíte do hrnce spolu s masem.
Podávejte s francouzskou bagetkou a zapíjejte červeným vínem.

Zdroj: Srnčí na víně; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/srnci-na-vine [On-line 07.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.