reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí na zámecký způsob

Potřebujeme:

  • 1 kg srnčího hřbetu,
  • ½ celeru,
  • 1 petržel,
  • 1 větší mrkev,
  • 1 cibuli – nejlépe šalotku,
  • 10 dkg slaniny,
  • ½ dcl červeného vína na maso a ½ l do základu,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • 2 lžíce povidel,
  • brusinkový kompot,
  • bylinky – 2 rozmarýny, 2 tymiány,
  • 2 bobkové listy,
  • nové koření,
  • celý pepř, sůl, pepř
  • olej,
  • panák borovičky

Na přílohu:

  • 1 cibuli,
  • 1 mrkev,
  • 2 hrsti žampionů,
  • 3 brambory,
  • 2 hrsti lišek,
  • brusinky,
  • bylinky – tymián a rozmarýn
  • olej, sůl

Maso osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme bylinky a slaninu. Přilijeme nahřátou borovičku, zapálíme a podlijeme vínem. Do hrnce dáme na olej slaninu a opékáme. Přidáme mrkev, celer, petržel, bobkový list, černý pepř, nové koření a restujeme. Přidáme cibuli a dál restujeme. Přidáme povidla, protlak, brusinky a zalijeme vínem a osolíme. Do pekáče, dáme maso i s výpečkem a nalijeme připravený základ. Dáme do trouby asi na 1 hodinu.

Na oleji orestujeme brambory nakrájené na měsíčky, cibuli, žampiony, mrkev a lišky, Osolíme, přidáme tymián a vše opečeme.

Zdroj: Srnčí na zámecký způsob; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/srnci-na-zamecky-zpusob.html [On-line 10.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.