Suroviny:
- 1 kg srnčí kýty nebo hřbetu
- čerstvý křen
- miska česneku
- polohrubá mouka
- strouhanka
- 3 vejce
- sůl, pepř
- olej
- smažená plochá petržel ve vajíčku
- okurky kvašáky
- čerstvý kopr
- libeček
Srnčí medailonky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme v trojobalu. Smažíme na oleji. Do pánve přidáme překrojenou palici česneku a libeček. Vyndáme a necháme okapat na ubrousku.
Podáváme s kvašenými okurkami s koprem v ledu, zdobíme smaženou petrželkou a posypeme strouhaným křenem.
Zdroj: SRNČÍ ŘÍZEK NA ŽIDOVSKÝ ZPŮSOB; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 07.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář