Suroviny
- starší chléb 1/4 bochníku
- vepřové sádlo 2 lžíce
- střední cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- trocha majoránky
- pepř 1 špetka
- masox (nebo 0,5 l vývaru) 2 kostky
Nakrájíme si nadrobno cibuli, na plátky česnek, spolu to zlehka orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený chléb a restujeme dál, až je chléb lehce opečený. Sádlem nešetříme. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Přidáme majoránku a pepř a vaříme asi 20 minut, než se chléb rozvaří, poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme dál, přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a po dalších asi 15-20 minutách je polévka hotová. Dochutíme a podáváme.
Zdroj: Staročeská chlebová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-chlebova-polevka [On-line 12.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář