reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeská pečená vepřová plec, bramborový knedlík, domácí sudové zelí

Suroviny

  • vepřová plec 1,5 kg
  • cibule 2-3 ks
  • česnek několik stroužků
  • brambory 1,5 kg
  • dětská krupička 1 balení
  • vejce 1 ks
  • domácí nakládané zelí 1 kg
  • kmín
  • oblíbená směs koření dovezená z Bulharska (nemusí být)
  • sůl
  • pepř

Vepřovou plec nasolíme, nakmínujeme, podlijeme vodou, okořeníme, pokryjeme kolečky cibule a dáme přikryté péct s několika stroužky česneku do trouby zapnuté na 200 stupňů. Pečeme, hlídáme a podléváme, dokud se maso jemně nerozpadá.

Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme nebo protlačíme. Přidáme sůl, vejce a dětskou krupičku a necháme chvilku stát. Vytvarujeme dvě knedlíkové šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě maximálně asi 25 minut. Poté knedlík nakrájíme na plátky.

Podáváme s výborným, doma nakládaným zelím, které propláchneme ve studené vodě, abychom je zbavili přílišné kyselosti. Pak je jen uvaříme v osolení vodě s kmínem, nakonec scedíme a dochutíme cukrem a smícháme s najemno pokrájenou cibulkou.

Zdroj: Staročeská pečená vepřová plec, bramborový knedlík, domácí sudové zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-pecena-veprova-plec-bramborovy-knedlik-domaci-sudove-zeli  [On-line 29.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.