Suroviny:
- 600 g bílého a zeleného chřestu
- přepuštěné máslo
- cukr, sůl
- pomeranč, citrón
- pražená strouhanka
- voda
- bílé víno
- sekaná petržel
- čerstvý zelený salát – směs
Do vroucí vody dáme pomerančovou šťávu a kousky pomeranče, citronu, cukr, osolíme, přidáme víno a chřest, povaříme 2-3 min.
Do pánve nalijeme přepuštěné máslo, vložíme chřest, lehce ocukrujeme, osolíme, přidáme pomerančovou šťávu, povaříme tak, aby chřest zůstal pevný.
Podáváme s bramborem se sekanou petrželí.
Zdroj: STAROPRAŽSKÝ CHŘEST; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář