- houby 500 g
- steaky z roštěnce nebo svíčkové 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
- stroužek česneku 1 kus
- worcesterová omáčka 2 lžičky
- olivový olej 2 lžíce
- smetany ke šlehání 1 kus
- brandy 50 ml
- petržel 1 kus
- máslo 1 dávka
- hořčice 1 lžíce
Brambory
- brambory 1 kg
- hrášek 200 g
- husí sádlo 3 lžíce
- olej 2 lžíce
- sůl a celý neoloupaný česnek, tymián 1 dávka
Maso jemně rukou naklepeme nebo poválíme válečkem a opečeme z každé strany asi tři minuty. Vyndáme a necháme odpočinout. Do výpeku vhodíme cibulku, houby orestujeme, přidáme máslo, česnek, hořčici, worcester. Zalijeme brandy, oflambujeme, přilijeme smetanu a vrátíme orestované maso a ještě chvíli prohřejeme.
Brambory 10 minut předvaříme, pak je dáme na plech a na husím sádle a pečeme dozlatova řezem dolů. Po upečení trochu brambory pomačkáme a pomažeme olivovým olejem s česnekem a tymiánem. Vrátím zpět do trouby na půl hodiny. K jídlu můžeme přidávat dušený hrášek.
Zdroj: Steak Diane, opečené bramboryí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-diane-opecene-brambory [On-line 17.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář