Suroviny:
- roštěná
- masový vývar
- brandy
- 1 dcl smetany
- máslo
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- směs pepře
- olej
- sůl
- pepř
Roštěnou naporcujte. V hmoždíři rozmělněte pepř, nasypte ho na prkýnko a obalte v něm maso. Osolte. Rozehřejte pánev, přilijte olej a steak za stálého otáčení orestujte. Maso sundejte stranou, do pánve kápněte Brandy, přilijte masový vývar, smetanu a 2 lžíce hořčice. Přelijte do kastrůlku, promíchejte a nechte svařit.
Pak kastrůlek odstavte, přidejte trochu másla a nechte rozpustit. Steak posypte kvalitní solí, nandejte na talíř, polijte omáčkou a podávejte.
Zdroj: STEAK S PEPŘOVOU KRUSTOU A OMÁČKOU Z HRUBOZRNNÉ HOŘČICE; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-masove-menu [On-line 04.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář